Biedrības “Sateka” Dižprojekts 2021 ir Sublimētu un žāvētu produktu līnijas “Zaļā Vaļā” izveide un attīstība

Biedrības “Sateka” Dižprojekts 2021 ir Sublimētu un žāvētu produktu līnijas “Zaļā Vaļā” izveide un attīstība
03.02.2022

PROJEKTA NOSAUKUMS: Sublimētu un žāvētu produktu līnijas “Zaļā Vaļā” izveide un attīstība

ĪSTENOTĀJS: Vita Biseniece

VIETA: “Kalniņi”, Lejasciema pagasts, Gulbenes novads

PROJEKTA FINANSĒJUMS: kopējās izmaksas: 17 049.88 EUR, ELFLA publiskais finansējums: 11934.90 EUR  

PROJEKTA MĒRĶIS: Sublimētu un žāvētu produktu ražošanas uzsākšana, izmantojot pašu audzētus un no Gulbenes novada zemniekiem iegādātus lauksaimniecības produktus (dārzeņus, augļus, ogas, garšaugus), sekmējot inovatīvu produktu ražošanu un pieejamību Gulbenes novadā, šīm mērķim izveidojot un attīstot jaunu mājražojumu produktu līniju “Zaļā Vaļā”.

PROJEKTA AKTIVITĀTES UN REZULTĀTI: LEADER projekta ietvaros iegādāts sublimators, dehidratori, aprīkojums augļu un dārzeņu apstrādei un uzglabāšanai, kā arī aprīkojums telpu pielāgošanai atbilstoši PVD prasībām. Pašnodarbinātā Vita Biseniece realizējot LEDER projektu, piedāvā patērētājiem vēl maz zināmus – sublimētus (liofilizētus) vietējos un eksotiskos augļus, ogas un dārzeņus, kā arī citus žāvētus produktus. Liofilizētas procesa laikā produkti tiek žāvēti vakuumā aukstumā, tajos esošais ūdens ledus veidā pāriet tvaiku fāzē, apejot šķidro fāzi. Šī iemesla dēļ pēc liofilizācijas ogas, augļi un dārzeņi saglabā to dabīgo apjomu, krāsu, garšu un smaržu, bet tekstūra kļūst specifiska – irdena un kraukšķīga. Liofilizācijas rezultātā saražotie produkti ir veselīgi un ar ilgu uzglabāšanas termiņu. Vitas Bisenieces radītais zīmols “Zaļā Vaļā” veido spēcīgu zīmola identitāti, radot uzņēmuma īsto “garšu”. Savu produkciju pašlaik realizē tirdziņos Vidzemes reģionā un ir arī izveidojies savs klientu loks. Ieskaties: https://www.facebook.com/zalavala.lv