Biedrība “Cēsu rajona lauku partnerība” Dižprojektam 2017 izvirza projektu “SIA LATNATURE ražotnes labiekārtošana”

Biedrība “Cēsu rajona lauku partnerība” Dižprojektam 2017 izvirza projektu “SIA LATNATURE ražotnes labiekārtošana”
10.01.2018

PROJEKTA NOSAUKUMS: SIA LATNATURE ražotnes labiekārtošana

ĪSTENOTĀJS: SIA Latnature

VIETA:  Cēsu iela 10, Raunas pagasts, Raunas novads

PROJEKTA VADĪTĀJS:  Zane Krēsliņa- Plētiena

PROJEKTA ĪSTENOŠANAS LAIKS:  2016./ 2017. oktobris

PROJEKTA FINANSĒJUMS:  kopējās izmaksas: 16042 EUR , ELFLA publiskais finansējums  10599EUR  

PROJEKTA APRAKSTS:

Projekta mērķis:  Labiekārtot SIA Latnature ražotni, iegādājoties augļu žāvētavas un dārzeņu mizotāju, dārzeņu griezēju ar 2 veidu diskiem šķēlīšu griešanai, lai palielinātu ražošanas apjomus un daudzveidotu sortimentu, veicinātu inovatīvu produktu ražošanu, jaunu produktu izveidi un vietējo resursu produktīvu izmantošanu.

Projekta aktivitātes: Dārzeņu čipšu (no selerijām , bietēm, burkāniem ,sīpoliem, ķirbjiem un kalē kāpostiem) un dārzeņu sausmaizītes ražošanas moto ir “dabīgas sastāvdaļas – dabisks kaltēšanas process”. SIA “Latnature” ražo garšīgus un veselīgus produktus bez konservantiem, glutēna un cukura. Tie kā veselīgi produkti var aizstāt rūpnieciski ražotus našķus, lieliski papildināt ikdienā lietojamo ēdienu garšas nianses. Dārzeņi tiek griezti šķēlītes, apstrādāti ar pikantām un dabīgām garšvielām, tad lēni kaltēti zemā temperatūrā, tādējādi saglabājot visu veselīgo, ko sniedz dārzeņi. Ogas tiek smalcinātas, jauktas ar sēkliņām vai medu, lai radītu nepieciešamo garšu niansi, kaltētas 45 grādos. Papildus ražošanai, SIA organizē ekskursijas, meistarklases savā ražotnē. iepazīšanās ar produkta tapšanas procesu, veselīgo gardumu degustācija un iespēja tos iegādāties. Un atkal jau pavīd jaunas idejas par jauniem produktiem, piemēram, „Bezgrēka konditoreja”, kur top tortes bez cukura un miltiem. Veselīgi dārzeņu, ogu našķi ikdienas dzīvespriekam!

Apraksts pdf formā ŠEIT.

Uzzini par citiem 2017. gada Dižprojektiem te: Dižprojekti 2017

PROJEKTA FOTOGRĀFIJAS: