Biedrības “Stopiņu Salaspils Partnerība” Dižprojekts 2020 ir “Iekārtu iegāde mājražojumu sērijas “Dreiling” uzsākšanai”

Biedrības “Stopiņu Salaspils Partnerība” Dižprojekts 2020 ir “Iekārtu iegāde mājražojumu sērijas “Dreiling” uzsākšanai”
29.01.2021

PROJEKTA NOSAUKUMS: Iekārtu iegāde mājražojumu sērijas “Dreiling” uzsākšanai

ĪSTENOTĀJS: Daiga Zaiceva

VIETA: Ulbroka, Stopiņu novads

PROJEKTA FINANSĒJUMS: kopējās izmaksas: 16 160.93 EUR, ELFLA publiskais finansējums: 11312.64 EUR.  

PROJEKTA MĒRĶIS: izveidot mūsdienīgu un ministru kabineta noteikumiem atbilstošu sukāžu un vīna mājražošanu. Sublimētas Latvijas ogas, augļi, dārzeņi un sēnes. Produkcijas gatavošanā izmanto tikai Latvijā audzētas izejvielas.

PROJEKTA AKTIVITĀTES UN REZULTĀTI: Ko darīt, kad darbs vairs nerada prieku? Seko savai sirdsbalsij kā to izdarīja Daiga un Ivars radot uzņēmumu “Dreiling”! Projekts ļāvis piepildīt sapni, ļaujot izveidot mūsdienīgu sukāžu un vīna mājražošanu.

“Pagājis jau apaļš gads kopš uzdrīkstējāmies un noticējām sev! Tā radās Dreiling un mūsu produkti. Esam lepni par padarīto un ieguldīto. Esam lepni par katru mūsu pircēju, kuri novērtē Dreiling gardumus. Esam auguši un attīstījušies un turpinam paplašināt produkcijas klāstu un ražošanas apjomu. Katrs produkts ir izlolots un izaudzēts tepat mūsu valstī Latvijā, par ko ir milzīgs gandarījums. Dreiling flagmaņi esam mēs Daiga un Ivars, bet kas gan mēs būtu bez savas ģimenes, kuri ir mūsu lielākais atbalsts un darba rokas!”

Gardie un veselīgie kraukšķi tiek gatavoti, izmantojot sublimācijas tehnoloģiju – augļi un dārzeņi tiek žāvēti sasaldējot, no augļiem un dārzeņiem tiek izvilkts viss ūdens ar aukstumu un vakuumu, un gandrīz pilnībā tiek saglabāta produkta uzturvērtība, zaudējot tikai 2-4%.

Projekta ietvaros iegātāta šokolādes kausējamā iekārta, dehidrators, vīna fermentācijas trauki, saldētava, ledusskapis, sublimācijas iekārta, ābolu mizotājs un griezējs.

[apraksts PDF formāta] [uzzini par citiem Dižprojektiem 2020]

PROJEKTA FOTOGRĀFIJAS